„18 év – 18 km” – EU-s futás

Gyakran feltett kérdések

 1. Meddig mondhatom vissza a nevezésemet?
  A nevezés lemondására, illetve átadására 2022. május 3-a 22 óráig van lehetőség.
 2. Lesz csomagmegőrzés?
  Ingyenes ruhatár lesz, de értékmegőrzést nem tudunk vállalni. Sporttáskánál nagyobb méretű táska nem adható le.
 3. Hol tudok majd átöltözni?
  A versenyközpontban felállított és erre a célra kialakított sátrakban.
 4. Kapok pólót?
  Igen, minden regisztrált versenyző kap egyedi emblémázott pamutpólót. A pólókat a rajtszám átvételekor adjuk át az előre regisztrált versenyzőknek.
 5. A rajtnál és a célban lesz elég mellékhelyiség?
  Igyekszünk megfelelő számú illemhelyet biztosítani, azonban sorban állással számolni kell. Előre is köszönjük a türelmet!
 6. Futhatok a kutyámmal?
  Saját, futótársaid és a kutyád biztonsága érdekében kutyával futni tilos.
 7. Hallgathatok zenét futás közben?
  Igen, de csak úgy, ha csak az egyik füledben van fülhallgató. Saját biztonságod érdekében fontos, hogy meghalld a szervezők, rendőrök útbaigazítását.
 8. Jöhet mellettem biciklivel vagy futva a barátom regisztráció nélkül?
  Nem, ez a versenyzők biztonsága érdekében tilos.
 9. A versenyt akkor is megtartják, ha esik az eső?
  Igen, a versenyt eső esetén is megtartjuk.
 10. Miért pont ekkor van az EU-s futás?
  Az Európa-napot egész Európában a futóverseny után egy nappal, május 9-én ünneplik, a történelmi jelentőségű Schumann-nyilatkozat évfordulóján. Ez a nap az európai béke és egység ünnepe.
 11. Van szintidő?
  Igen, idén is van szintidő. A verseny teljesítésének szintideje a „18 év – 18 km”– EU-s futáson 2 óra 15 perc.
 12. Lesz teljes útzár?
  A rendezvény útvonalának biztosítását a rendőrség, a polgárőrség, valamint a rendezők segítik. A verseny útvonalán nem lesz teljes útzár, ezért minden versenyző mindig a kijelölt útvonalon köteles haladni.
 13. Babakocsival is részt lehet venni a futáson?
  Igen, a szülők kizárólagos felelőssége mellett babakocsival is részt lehet venni a futáson. A szervezők mindennemű felelőssége kizárt.
 14. Akadálymentes lesz a futás útvonala?
  Igen.
 15. Hány éves kortól lehet nevezni?
  A versenyen csak 2012. május 8. előtt születettek (tízévesek vagy annál idősebbek) indulhatnak.
 16. Mikor és hol lehet átvenni a rajtszámot és a váltóbotot? Mikor kapom meg a pólót?
  A legegyszerűbben a verseny előtti napokban, május 4-től 6-ig, 11 és 19 óra között, az Európa Pontban (1024 Budapest, Lövőház u. 35.) lehet átvenni a rajtcsomagot. Bár a verseny helyszínén (Szabadság tér), május 8-án, vasárnap reggel 7 és 9 óra között is lesz majd mód a rajtszám, a váltóbot és a póló átvételére, minden versenyzőt arra biztatunk, hogy ezt még a futás előtti napokban, az Európa Pontban tegye meg. Mindent elkövetünk, hogy a helyszínen is gyorsan haladjon a sor, de ha sok résztvevő hagyja a rajtszám átvételét a futás reggelére, akkor sajnos némi várakozásra lehet majd számítani. A rajtszám átvételének lehetséges módjai a nevezést visszaigazoló e-mailben és a versenykiírásban is megtalálhatók. Fontos, hogy a megadott időpontokon kívül a rajtszámok felvételére nincs mód.
 17. Indulhatok egyéniben és váltóban is?
  Igen, átversenyzés lehetséges: a váltók első és második tagjai a váltás után továbbfuthatnak, és teljesíthetik a második és harmadik kört is. Az ő eredményüket az egyéni indulók között is értékeljük, amennyiben rendelkeznek egyéni nevezéssel is.
 18. Készülnek fotók a versenyről? Hol nézhetem meg őket?
  Ahogy a korábbi években, idén is profi fotósok örökítik meg az EU-s futást az útvonal több pontján. A képeket a versenyt követően ismét ingyenesen tölthetitek majd le a futofoto.hu oldaláról, valamint az Európa Pont Flickr oldaláról.
 19. Milyen ajándékokat lehet nyerni a tombolahúzáson? Mikor és hol lesz a sorsolás?
  A tombolahúzáson a következő nyereménytárgyakat sorsoljuk ki: 5 db okosóra, 10 db sporthátizsák. A tombolahúzásra a versenyt követően, az eredményhirdetéssel egybekötve az Európa-napi fesztivál nagyszínpadán kerül sor. A tombolán való részvételhez a célba érkezést követően a rajtszámod perforált részét kell majd bedobnod a kijelölt helyre.
 20. Lesz kerékpármegőrző a verseny ideje alatt?
  Nem, a verseny ideje alatt kerékpármegőrzőt sajnos nem tudunk biztosítani.
 21. Sikeres nevezésem után tudok változtatni a regisztrációmon egyéni kategóriáról csapatra vagy fordítva?
  Igen, semmi baj, ha meggondoltad magad, a NEVEZÉS/LEMONDÁS menüpontban tudsz nevezni a másik kategóriára, ugyanakkor kérünk, hogy gondolj futótársaidra, és mondd le azt a nevezésedet, amelyikkel nem szeretnél élni.
 22. Van arra lehetőség, hogy három helyett kétfős csapattal induljunk váltó kategóriában?
  Igen, futhattok ketten is váltót, viszont a váltóhelyek adottak a 3×6 km-es körből álló útvonalon. Ebben az esetben az egyik váltótagnak két kört kell teljesíteni, vagyis 12 km-t, a másiknak egy kört, vagyis 6 km-t.